Strani

sobota, 29. marec 2014

Z Blanko Kacin v Toskano

Ravno en mesec nazaj, me je Blanka, kot "pozitivnega sopotnika", vzela s seboj proti Toskani. Odzvala se je vabilu Molly Taylor, k testiranju Citroena DS3. Seveda ni bilo zgolj testiranje dirkalnika, ampak tudi življenjska priložnost za potencialne sovoznike. Molly Taylor je iskala novega "kurjača" za prvenstvo WRC Junior, ter k sodelovanju povabila tudi Blanko Kacin, kot izkušeno sovoznico Asje Zupanc.

Približno po šestih urah potovanja proti italijanskem mestecu Castelnuovo di Val di Cecina, sva okoli enajste ure dopoldne le prispeli v čudovito majhno mestece na gričku. Pot do tja je bila res zanimiva. Nekaj časa naju je spremljal dež, potem sonček, oblačno vreme, na nekem delu pa je celo padal sneg.

Po opravljenem telefonskem pogovoru sva počakali na spremstvo in skupaj smo se odpravili proti kraju testiranja. In ni trajalo prav dolgo, ko se je začelo zares. Prepisovanje in razlaga radarja, koncentriranje in študija zapiskov, preoblačenje v dirkaško opremo in....Akcija!

Blankina trema je seveda popustila v trenutku, ko sta z Molly, z belim DS3 speljali izpred boxov. Sledilo je nekaj ponovitev (tudi Blankinega nasmeška), trening popisa nepoznane proge, pogovor v dvoje in to je bilo to.

Na koncu nas je ujel še dež, tako da sva z Blanko hitro krenili nazaj proti domu. Čakalo naju je še šest ur vožnje proti Idriji.

Molly je nekaj dni kasneje sporočila, da se za Blanko ni odločila, čeprav se je odrezala več kot odlično. Glede na prijave v prvenstvo, pa je Molly za novo sovoznico izbrala kar Coral Taylor, svojo mami :)

Želim jima, da bi čim večkrat zapeljali skozi ciljno rampo in dosegali dobre rezultate. Srečno punci!















Ni komentarjev:

Objavite komentar